Om psykosyntesen

Psykosyntesen är en utvecklingsorienterad psykologi som grundades av den italienske psykiatrikern, professor Roberto Assagioli. Inom psykosyntesen ser vi människan som en helhet där kropp, själ, känslor och intellekt samverkar. Hur samspelet fungerar är avgörande för hur hon mår både fysiskt och psykiskt.

Psykosyntesen fokuserar på det friska i varje individ och ser möjligheterna i våra personliga svårigheter. I varje problem vi upplever finner vi fröet till personlig utveckling och mognad. Det är en terapiform där vi arbetar med olika tekniker ex. guidade meditationer och bildterapi för att du ska komma i kontakt med ditt undermedvetna och lära känna dig själv bättre. Målet är att du ska ta eget ansvar och skapa en handlingsplan för ditt liv.

Psykosyntesen fokuserar på din potential och hjälper dig att identifiera dina mål och ditt syfte med livet. Genom att anta de utmaningar som dyker upp på vägen utvecklas du som individ och närmar dig ditt mål.

Viljan är central i psykosyntesen. Viljan är vår drivkraft och det är viktigt att vi lyssnar på och respekterar vår egen vilja för att vi ska må bra.

Roberto Assagioli har uttryckt sig så här: ” Psykosyntesen är en metod för psykologisk utveckling och självförverkligande för dem som vägrar att bli slavar åt sina inre spöken eller yttre påverkan. För dem som vägrar att passivt ge efter för de psykologiska spel som pågår inom dem, utan istället är beslutna att bli herrar över sina egna liv”.